Poëzieweek

P

Het is de week van de poëzie! Alle activiteiten in deze week kun je zien op de site poëzieweek.com. En er is een openbaar Facebook-account. Een erg aardig onderdeel van de website is de poëzietipper:

TIJDENS DE POËZIEWEEK 2016 TIPPEN BEKENDE NEDERLANDERS EN VLAMINGEN HUN FAVORIETE GEDICHT. OOK GEVEN ZIJ EEN AANTAL TIPS VOOR POËZIEBUNDELS. POËZIE DIE IETS IN HEN HEEFT LOSGEMAAKT, EEN GEDICHT DAT ZE NOOIT ZIJN VERGETEN EN HERINNERINGEN DIE WEER NAAR BOVEN KOMEN.

Er zijn afgelopen jaar een paar mooie dichtbundels uitgekomen. Ik noem bijvoorbeeld de bundel Staat van F.Starik (mooi modern vormgegeven ook). F. Starik was stadsdichter van Amsterdam, en hij houdt er een eigen website op na. Bundel èn website zeer aanbevolen! Of de postume dichtbundel van Joost Zwagerman met enkele ontroerende gedichten: Wakend over God. En ik word nieuwsgierig naar de nieuwe bundel van Ilja Pfeijffer, Idyllen. Hij heeft de VSB poëzieprijs gewonnen van dit jaar. Ik heb een prachtige recensie over Idyllen gelezen op internet – daar wordt een mens nieuwsgierig van. Ook deze recensie, ietsje kritischer, is zeer lezenswaard… Wil je hem zelf horen voorlezen? Op YouTube staan diverse filmpjes gemaakt naar aanleiding van een oproep van de dichter zelf, op Facebook, om een gedicht uit de Idyllen te ‘verfilmen’. Een pure versie zie je bij zijn bundel op Bol.com (klik op: Bekijk trailer) – de moeite waard.

Uw reactie